Καροτόπιτα

έξυπνα μυστικά για νόστιμο ψητό

 
 

 
Baking
The secret to good grilling is the crispy exterior and juicy interior of any type of food. To achieve this, you should follow some simple, but basic rules.
-Always preheat the oven before putting the food in for baking.
-In order for the vegetables to brown evenly, you must shake or stir them in the middle of the calculated cooking time.
-Always use good quality cookware, suitable for baking.
-Meat and poultry cook faster when they are boneless.
-Always follow the instructions of the recipe and check that it is well done (if it is cooked to the center, without drying out) before serving.
////////////////////////////// 
Թխում 
Լավ խորովածի գաղտնիքը ցանկացած տեսակի սննդի խրթխրթան արտաքին և հյութալի ինտերիերն է: Դրան հասնելու համար դուք պետք է հետևեք մի քանի պարզ, բայց հիմնական կանոններին. 
-Մթերքը թխելու մեջ դնելուց առաջ միշտ տաքացրեք ջեռոցը: 
-Որպեսզի բանջարեղենը հավասարապես կարմրի, պետք է եփելու հաշվարկված ժամանակի կեսին թափահարեք կամ խառնեք։ 
-Միշտ օգտագործեք լավ որակի սպասք, հարմար թխելու համար: 
-Միսն ու թռչնամիսն ավելի արագ են եփվում, երբ ոսկոր չունեն: 
-Միշտ հետևեք բաղադրատոմսի հրահանգներին և մատուցելուց առաջ ստուգեք, որ այն լավ պատրաստված է (եթե այն եփված է մինչև կենտրոն, առանց չորանալու):
////////////////////////////////////
Печене
Тайната на доброто печене на скара е хрупкавият външен вид и сочната вътрешност на всякакъв вид храна. За да постигнете това, трябва да следвате някои прости, но основни правила. 
- Винаги загрявайте предварително фурната, преди да поставите храната за печене. 
-За да покафенеят зеленчуците равномерно, трябва да ги разклатите или разбъркате по средата на изчисленото време за готвене. 
-Винаги използвайте качествени съдове за готвене, подходящи за печене. 
-Месото и птиците се готвят по-бързо, когато са без кости. 
-Винаги следвайте инструкциите на рецептата и проверявайте дали е добре изпечено (ако е сготвено до центъра, без да изсъхва) преди сервиране.
///////////////////////////////////////////
Pâtisserie 
Le secret d'une bonne grillade est l'extérieur croustillant et l'intérieur juteux de tout type d'aliment. Pour y parvenir, vous devez suivre quelques règles simples mais basiques. 
-Toujours préchauffer le four avant d'y mettre les aliments pour la cuisson. 
-Pour que les légumes dorent uniformément, vous devez les secouer ou les remuer au milieu du temps de cuisson calculé. 
-Utilisez toujours des ustensiles de cuisine de bonne qualité, adaptés à la cuisson.
 -La viande et la volaille cuisent plus rapidement lorsqu'elles sont désossées. 
-Suivez toujours les instructions de la recette et vérifiez qu'elle est bien cuite (si elle est cuite au centre, sans dessécher) avant de servir.
///////////////////////////////
Backen 
Das Geheimnis guten Grillens ist das knusprige Äußere und das saftige Innere jeder Art von Speisen. Um dies zu erreichen, sollten Sie einige einfache, aber grundlegende Regeln befolgen. 
-Heizen Sie den Ofen immer vor, bevor Sie die Speisen zum Backen hineinstellen. 
- Damit das Gemüse gleichmäßig bräunt, müssen Sie es in der Mitte der errechneten Garzeit schütteln oder umrühren. 
- Verwenden Sie immer Kochgeschirr von guter Qualität, das zum Backen geeignet ist. 
-Fleisch und Geflügel garen schneller, wenn sie keine Knochen haben. 
- Befolgen Sie immer die Anweisungen des Rezepts und überprüfen Sie vor dem Servieren, ob es gut durchgegart ist (wenn es bis zur Mitte gegart ist, ohne auszutrocknen).
///////////////////////////////////////
Bácáil 
Is é an rún maidir le grilling maith an taobh amuigh crispy agus taobh istigh juicy d'aon chineál bia. Chun seo a bhaint amach, ba chóir duit roinnt rialacha simplí, ach bunúsacha a leanúint. 
- Déan an oigheann a réamhthéamh i gcónaí sula gcuirtear an bia isteach le haghaidh bácála. 
-Chun go mbeidh na glasraí donn go cothrom, ní mór duit iad a chroitheadh ​​​​nó a mheascadh i lár an ama cócaireachta ríofa. 
-Bain úsáid as earraí cócaireachta ar ardchaighdeán i gcónaí, atá oiriúnach le haghaidh bácála. -Cócaireacht feola agus éanlaith chlóis níos tapúla nuair a bhíonn siad gan chnámh. 
-Lean i gcónaí treoracha an t-oideas agus seiceáil go bhfuil sé déanta go maith (má tá sé bruite go dtí an t-ionad, gan a thriomú) roimh a sheirbheáil.
//////////////////////////////////
Horneando
 El secreto de una buena parrillada es el exterior crujiente y el interior jugoso de cualquier tipo de comida. Para lograr esto, debe seguir algunas reglas simples pero básicas.
 -Precaliente siempre el horno antes de poner los alimentos a hornear. 
-Para que las verduras se doren uniformemente, debe sacudirlas o revolverlas en la mitad del tiempo de cocción calculado. 
-Utilice siempre utensilios de cocina de buena calidad, aptos para hornear. 
-La carne y las aves se cocinan más rápido cuando no tienen huesos. 
-Sigue siempre las instrucciones de la receta y comprueba que esté bien hecho (si está cocido al centro, sin resecar) antes de servir.
////////////////////////////////////
Cottura 
al forno Il segreto per una buona grigliata è l'esterno croccante e l'interno succoso di qualsiasi tipo di alimento. Per raggiungere questo obiettivo, dovresti seguire alcune regole semplici ma di base. -Preriscaldare sempre il forno prima di infornare il cibo. 
-Affinché le verdure si dorino in modo uniforme, è necessario agitarle o mescolarle a metà del tempo di cottura calcolato. 
-Utilizzare sempre pentole di buona qualità, adatte alla cottura. 
-Carne e pollame cuociono più velocemente quando sono disossati.
 -Seguire sempre le istruzioni della ricetta e verificare che sia ben cotta (se è cotta al centro, senza che si secchi) prima di servire.
///////////////////////////////////
烘烤 
良好烧烤的秘诀在于任何类型食物的外皮酥脆和内里多汁。为此,您应该遵循一些简单但基本的规则。
 - 在将食物放入烘烤之前,请务必预热烤箱。 
- 为了让蔬菜均匀地变成褐色,您必须在计算的烹饪时间中间摇动或搅拌它们。 
- 始终使用优质炊具,适合烘烤。 
- 肉类和家禽去骨时煮得更快。 
- 始终按照食谱的说明进行操作,并在上菜前检查它是否做得很好(如果煮到中心,没有变干)。
//////////////////
Pieczenie 
Sekretem dobrego grillowania jest chrupiąca powierzchnia i soczyste wnętrze każdego rodzaju potraw. Aby to osiągnąć, powinieneś przestrzegać kilku prostych, ale podstawowych zasad. 
-Zawsze rozgrzej piekarnik przed włożeniem potrawy do pieczenia. 
-Aby warzywa równomiernie się przyrumieniły, należy je wstrząsnąć lub zamieszać w środku obliczonego czasu gotowania. 
- Zawsze używaj naczyń dobrej jakości, nadających się do pieczenia. 
-Mięso i drób gotują się szybciej, gdy są bez kości. 
-Zawsze postępuj zgodnie z instrukcjami przepisu i sprawdź, czy jest dobrze wysmażony (jeśli jest ugotowany do środka, bez wysychania) przed podaniem.
/////////////////////
Coacerea 
Secretul unui gratar bun este exteriorul crocant si interiorul suculent al oricarui tip de mancare. Pentru a realiza acest lucru, ar trebui să urmați câteva reguli simple, dar de bază. 
-Întotdeauna preîncălziți cuptorul înainte de a pune alimentele pentru coacere. 
-Pentru ca legumele să se rumenească uniform, trebuie să le scuturați sau să le amestecați la mijlocul timpului de gătire calculat.
 -Folosiți întotdeauna vase de gătit de bună calitate, potrivite pentru coacere.
 -Carnea și carnea de pasăre se gătesc mai repede când sunt dezosate. 
-Urmeaza intotdeauna instructiunile retetei si verifica ca este bine facuta (daca este gatita in centru, fara sa se usuce) inainte de servire.
/////////////////////
Выпечка 
Секрет хорошего приготовления на гриле заключается в хрустящей корочке снаружи и сочности внутри любого продукта. Чтобы добиться этого, следует соблюдать несколько простых, но основных правил.
 -Всегда разогревайте духовку перед тем, как положить в нее продукты для запекания. 
-Чтобы овощи равномерно подрумянились, их необходимо встряхнуть или перемешать в середине расчетного времени приготовления.
 -Всегда используйте посуду хорошего качества, пригодную для выпечки. 
- Мясо и птица готовятся быстрее, если они без костей. 
-Всегда следуйте инструкциям рецепта и проверяйте, хорошо ли он прожарен (если он прожарен до середины, не пересыхая) перед подачей на стол.
/////////////////////
Bakning 
Hemligheten bakom bra grillning är den krispiga exteriören och saftiga interiören hos alla typer av mat. För att uppnå detta bör du följa några enkla, men grundläggande regler.
-Förvärm alltid ugnen innan du sätter in maten för bakning. 
-För att grönsakerna ska bryna jämnt måste du skaka eller röra om dem mitt under den beräknade tillagningstiden. 
-Använd alltid köksredskap av god kvalitet, lämpliga för bakning. 
-Kött och fågel tillagas snabbare när de är benfria. 
-Följ alltid receptets instruktioner och kontrollera att det är genomstekt (om det är tillagat till mitten, utan att torka ut) innan servering.
//////////////////////
pişirme
 İyi ızgara yapmanın sırrı, her türlü yiyeceğin dışının gevrek ve iç kısmının sulu olmasıdır. Bunu başarmak için bazı basit ama temel kuralları izlemelisiniz. 
-Yiyecekleri fırına koymadan önce daima fırını önceden ısıtın.
-Sebzelerin eşit şekilde kızarması için hesaplanan pişirme süresinin ortasında sallamanız veya karıştırmanız gerekir. 
- Daima pişirmeye uygun kaliteli pişirme kapları kullanın. 
-Et ve kümes hayvanları kemiksiz olduklarında daha hızlı pişerler. 
-Servis etmeden önce mutlaka tarifin talimatlarına uyun ve iyi pişip pişmediğini (ortası pişiyorsa, kurumadan) kontrol edin.
//////////////////////////
Paistaminen
 Hyvän grillauksen salaisuus on minkä tahansa ruoan rapea ulkopinta ja mehukas sisäpuoli. Tämän saavuttamiseksi sinun tulee noudattaa joitain yksinkertaisia, mutta perussääntöjä. 
- Esilämmitä uuni aina ennen kuin laitat ruoan paistamiseen. 
- Jotta kasvikset ruskistuvat tasaisesti, niitä on ravistettava tai sekoitettava lasketun kypsennysajan keskellä. 
- Käytä aina hyvälaatuisia, leivontaan soveltuvia astioita.
- Liha ja siipikarja kypsyvät nopeammin, kun ne ovat luuttomia. 
- Noudata aina reseptin ohjeita ja tarkista ennen tarjoilua, että se on hyvin kypsä (jos se on kypsennetty keskelle, ilman kuivumista).

Σχόλια